قهوه

اسپرسو چیست – طرز تهیه و تفاوت انواع اسپرسو

اسپرسو چیست

اصول اوليه اسپرسو ، و انواع نوشيدني ها و تفاوت بين آنها

 

يك اشتباه رايج هست كه كافي و اسپرسو رو برابر ميدونند
درصورتي كه از نظر ساختار هيچ شباهتي بين اين دو نيست
درسته كه هر دو از پودر شدن دانه قهوه و آب جوش بدست ميايند ولي اين دليل نميشود كه هردو يكي باشند

 

قهوه اسپرسو

اگر دوست داري با چند دقيقه وقت گذاشتن براي هميشه تفاوت بين اين نوشيدني را ياد بگيري اين مطلب رو بخوان.

اسپرسو یک روش درست کردن قهوه است نه نوعی قهوه
اسپرسو چیست

قهوه ای غلیظ که با روش خاصی درست میشود اسپرسو ( Espresoo ) میگویند

که در اواخر قرن بیستم در ایتالیا ابداع شده است و در میان اروپایی ها محبوب تر از آمریکایی ها است

که با استفاده از فشار آب نسبتاً جوش در حالی که از میان اسپرسو رد میشود به قهوه تبدیل میشود

و نسبت به قهوه های دیگر دارای بیشنرین کافئین است

تفاوت بين نوشيدني اسپرسو  از دانه قهوه آن شروع میشود
تفاوت بین اسپرسو

اين نكته دقيقا موقع خريد قهوه به درد شما مي خورد كه تو بازي فروشنده هاي قهوه قرار نگيريد
قهوه ميتواند سينگل اورجين باشد يا تركيبي از قهوه ها كه معمولا تو اين تركيبات باريستا ها بدنبال تركيبي هستند

كه كريما (خامه) قهوه بيشتري از اسپرسو استخراج كنند

ولي چيزي كه خيلي مهمه آسياب اين قهوه هاست

براي مثال قهوه با آسياب مناسب براي اسپرسو قهوه ايي كه مثل آرد نرم شده باشد ولي براي قهوه هاي دمي-چكه ای ميزان اين آسياب نبايد خيلي ريز باشد تقريبا در حد دانه هاي نمك دريا عاليست
اين تفاوت در اسياب از شيوه عمل اوري قهوه اسپرسو از شيوه قهوه دمي-چكه ای حاصل ميشود

در قهوه اسپرسو زمان كمتر و فشار بخار اب نياز است در صورتي كه در شيوه قهوه دمي-چكه ای قهوه زمان بيشتر با اب در تماس است و هيچ فشاربخار آب در كار نيست فقط اب بصورت قطره ايي و تحت وزن و جاذبه كم كم از قهوه عبور ميكند

شخصا هميشه تو مشاوره هاي خريد به مشتريان توصيه ام اين بوده كه قبل از خريد از تمامي انتخاب هاي بازار توجه بيشتر و هزينه بيشتر را براي يك اسياب خوب بپردازيد بعد خود دستگاه قهوه ساز يا اسپرسو ساز

فشنگ خوب خيلي بهتر از تفنگ گرونه

فنجان اسپرسو

چيزي كه بايد بهش توجه كنيد قبل از اينكه شير به اسپرسو اضافه بشود این است که يک لايه كرم رنگ روي قهوه تشکیل شود

كه طعم كاراملي-ميوه ايي و اغلب اوقات شيرين داره كه بهش كريما و يا خامه قهوه ميگويند.

قسمت زيري كه تيره تر هست بدنه قهوه يا بادي ناميده ميشود این نوشیدنی معمولا در شات ٣٠ ميل سرو ميشود

در كنار يك ليوان اب سرد و شكر به اين دليل در كنار نوشیدنی قرار ميگيرد كه قبل از نوشيدن زبان تميز و اماده دريافت نت هاي قهوه بشود

سينگل شات : ٣٠ ميل اسپرسو – خيلي ساده و دلنشين
دبل شات : ٦٠ ميل اسپرسو – گاهي دوپينو هم بهش ميگن

طرز تهیه انواع اسپرسو

اگر شما هم مثل خيلي از ادما وقتي ميرويد كافي شاپ و منوي كافي شاپ رو ميبينيد و نميتونيد فرق خاصي بين اسم هاي مختلف منو قايل بشيد

لطفا اين قسمت رو با دقت بخونيد
آمريكانو :٣٠ميل اسپرسو بعلاوه ٦٠ ميل اب -حس يك قهوه دمي ولي سنگين رو به شما ميدهد
ماكياتو: اسپرسو ٣٠ ميل با يك لكه فوم شير
كاپوچينو : اسپرسو ٣٠ ميل ،شير داغ، كف شير به طور مساوي
فلت وايت : اسپرسو با ميكرو فوم -ميكروفوم شير بخار زده شده ايي است
كه حباب هاي ريز دارد و باعث ميشه قهوه بسيار لطيف و مخملي بشود بله! با لاته فرق دارد
موكا: اسپرسو ٦٠ ميل و شكلات داغ ٦٠ ميل و ٣٠ ميل شير بخار زده شده
لته : اسپرسو ٦٠ ميل مقدار بسيار زيادي شير بخار زده شده حدود ٣٠٠ ميل و كف كم
ريستريتو : اسپرسو ٢٢ ميل – كلمه ريسترتو به معني محدود شده مي باشد
در نتيجه از يك شات اسپرسو كمتره و جذابيتش تو نت طعم شيريني كه داره
٢/٣ اول هر شات اسپرسو شيرين تره و نت ميوه ايي داره پس اگه جايي دبل ريستريتو شنيديد يعني يك شات اسپرسويي كه هر بار فقط ٢/٣ پورتافيلتر رو عصاره گيري كردند.
انواع نوشیدنی های اسپرسو

ما در لاوین باکس تمام محصولات مورد نیاز شما برای درست کردن این نوشیدنی ها را جمع آوری کردیم

و خوشحال میشیم سوالاتتون رو با ما به اشتراک بزارید

همچنین با فالو کردن اینستاگرام ما میتونید از محتوا های روزانه لاوین باکس استفاده کنید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *